Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Βοήθεια για το στήσιμο
+49 69 173261340
 
Trustmask
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για το φιλτράρισμα!
MICROSOFT WINDOWS 7 PROFESSIONAL MICROSOFT WINDOWS 7 PROFESSIONAL
Windows 7 Professional - το καινοτόμο λειτουργικό σύστημα της Microsoft για επαγγελματίες επιχειρήσεων ως χρησιμοποιούμενο λογισμικό Παρά τους πολυάριθμους διαδόχους του, εξακολουθεί να είναι δημοφιλές και να χρησιμοποιείται σε πολλά...
4,90 € *
MICROSOFT WINDOWS 7 ENTERPRISE MICROSOFT WINDOWS 7 ENTERPRISE
Windows 7 Enterprise ΤοWindows 7 στην έκδοση Enterprise είναι ουσιαστικά το ίδιο με την έκδοση Windows-7-Ultimate, με τη μόνη διαφορά ότι το Windows 7 Enterprise διατίθεται ως άδεια χρήσης όγκου και επομένως είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για...
5,90 € *

Αγοράστε τα Windows 7: Μια επισκόπηση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος

Το λειτουργικό σύστημα αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της Microsoft και παραμένει ένα δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για πολλούς χρήστες. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε σε βάθος το λειτουργικό σύστημα, τα χαρακτηριστικά του, τα πλεονεκτήματά του και γιατί μπορεί να είναι ακόμη και σήμερα επίκαιρο.

Η ιστορία των Windows 7

Τα Windows 7 αναπτύχθηκαν από τη Microsoft ως διάδοχος των Windows Vista και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2009. Σκοπός του ήταν να διορθώσει πολλά από τα προβλήματα που είχαν τα Vista και να παρέχει μια πιο σταθερή και φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά

Έφεραν μαζί τους πολυάριθμες βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων:

  1. Βελτιωμένη διεπαφή χρήστη: Τα Windows 7 εισήγαγαν τη διεπαφή Aero, η οποία προσέφερε διαφανή παράθυρα και μια πιο ελκυστική οπτική εμπειρία.
  2. Ταχύτερη απόδοση: Σε σύγκριση με τα Vista, ήταν αισθητά ταχύτερα και πιο αποδοτικά σε πόρους, καθιστώντας τα πιο εύχρηστα σε παλαιότερους υπολογιστές.
  3. Βελτιωμένη διαχείριση αρχείων: Με τη νέα γραμμή εργασιών και τη λειτουργία snap, οι χρήστες μπορούσαν να οργανώνουν ευκολότερα τα παράθυρα και τα αρχεία.
  4. Βελτιωμένη ασφάλεια: Τα Windows 7 εισήγαγαν το Windows Defender για την προστασία των χρηστών από κακόβουλο λογισμικό και ιούς.
  5. Συμβατότητα: Ήταν επίσης συμβατά προς τα πίσω, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές παλαιότερες εφαρμογές και προγράμματα οδήγησης λειτουργούσαν ομαλά στα Windows 7.

Τα πλεονεκτήματα των Windows 7

Προσέφεραν πολλά πλεονεκτήματα στους χρήστες τους που τα έκαναν να προτιμηθούν ως λειτουργικό σύστημα.

Βελτιωμένες επιδόσεις και ταχύτητα

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό τους, τα Windows Vista, ήταν αισθητά ταχύτερα και πιο αποδοτικά ως προς τους πόρους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια συνολικά πιο ομαλή και αποτελεσματική εμπειρία χρήσης, ακόμη και σε παλαιότερους υπολογιστές. Τα προγράμματα φορτώνονταν γρηγορότερα και η απόκριση του συστήματος ήταν πιο άμεση.

Βελτιωμένη διεπαφή χρήστη και ευχρηστία

Τα Windows 7 εισήγαγαν τη διεπαφή Aero, η οποία προσέφερε διαφανή παράθυρα και ελκυστικά οπτικά εφέ. Η νέα γραμμή εργασιών επέτρεψε στους χρήστες να οργανώνουν και να εναλλάσσονται μεταξύ προγραμμάτων και αρχείων πιο εύκολα. Η λειτουργία Snap επέτρεπε την εύκολη διάταξη των παραθύρων στην οθόνη.

Καλύτερη διαχείριση αρχείων και λειτουργίες αναζήτησης

Η βελτιωμένη διαχείριση αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των νέων βιβλιοθηκών, διευκόλυνε την οργάνωση και την εύρεση αρχείων. Η λειτουργία αναζήτησης βελτιστοποιήθηκε και κατέστη δυνατή η γρήγορη και εύκολη εύρεση αρχείων και εφαρμογών.

Βελτιωμένη ασφάλεια και αξιοπιστία

Με τα Windows 7, η Microsoft εισήγαγε το Windows Defender για την προστασία των χρηστών από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Το λειτουργικό σύστημα ήταν λιγότερο επιρρεπές σε συντριβές και αποτυχίες του συστήματος, γεγονός που αύξησε σημαντικά την αξιοπιστία και τη σταθερότητα.

Η συνέχεια των Windows 7

Παρόλο που δεν υποστηρίζονται πλέον ενεργά από τη Microsoft και οι ενημερώσεις ασφαλείας έχουν σταματήσει, εξακολουθεί να υπάρχει μια πιστή βάση χρηστών. Ορισμένες εταιρείες διστάζουν να μεταβούν σε νεότερα λειτουργικά συστήματα, καθώς αυτό θα απαιτούσε την προσαρμογή της υποδομής πληροφορικής τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν βασίζονται σε συγκεκριμένες παλαιές εφαρμογές που λειτουργούν μόνο στα Windows 7.

Η σημασία της μετάβασης σε ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα

Παρά τα οφέλη, είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι η χρήση αυτού του ξεπερασμένου λειτουργικού συστήματος ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια. Χωρίς ενημερώσεις ασφαλείας, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν Windows 7 είναι πιο ευάλωτοι σε κακόβουλο λογισμικό, ιούς και άλλες απειλές. Ως εκ τούτου, για την προστασία των δεδομένων και της ακεραιότητας του συστήματος, οι χρήστες και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξετάσουν έντονα το ενδεχόμενο μετάβασης σε ένα ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα, όπως τα Windows 10 ή 11.

Γιατί ακόμα Windows 7

Παρόλο που τα Windows 7 δεν υποστηρίζονται πλέον από τη Microsoft και πολλοί χρήστες έχουν μεταβεί σε νεότερες εκδόσεις όπως τα Windows 10 ή 11, υπάρχουν ακόμη λόγοι για να χρησιμοποιείτε τα Windows 7.

Παλαιές εφαρμογές: Ορισμένες εταιρείες και χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ειδικές εφαρμογές που εκτελούνται μόνο στα Windows 7. Αυτό καθιστά δύσκολη τη μετάβαση.

Υπολογιστές με περιορισμένους πόρους: Σε παλαιότερους ή ασθενέστερους υπολογιστές, τα Windows 7 μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά από τις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Σταθερότητα και εξοικείωση: Το λειτουργικό σύστημα ήταν γνωστό για τη σταθερότητα και την εξοικείωσή του. Ως εκ τούτου, ορισμένοι χρήστες εξακολουθούν να προτιμούν τη διεπαφή χρήστη και το σχεδιασμό του.